Juraj Mikúš opúšťa HC Lev Poprad, dohrá sezónu v TPS Turku

23.01.2012 Poprad

TURKU 23. januára (WEBNOVINY) - Hokejový útočník HC Lev Poprad Juraj Mikúš dohrá sezónu v tíme najvyššej fínskej súťaže TPS Turku.

O jeho príchode informuje klubový web tímu SM-Liigy. Dvadsaťštyriročný center bol doteraz najproduktívnejším hráčom HC Lev, v 43 zápasoch získal 27 bodov (12+15). Keďže slovenský účastník KHL má už len minimálne šance na postup do play-off a Mikúš si chcel sezónu predĺžiť, aby sa pripravil na majstrovstvá sveta, rozhodol sa pre presun na sever Európy.

"Situácia na trhu s hráčmi je veľmi zložitá. Nechceli sme urobiť unáhlené rozhodnutia. Chceme posilniť tím a Mikúš by nám mal pomôcť," uviedol na klubovom webe tréner TPS Pekka Virta.

Mikúš by mal do Fínska doraziť v pondelok a už v utorok by mal nastúpiť za TPS proti Oulu. V lete sa skalický odchovanec vráti do HC Lev, s ktorým sa dohodol na podpísaní dvojročnej zmluvy.

"O Juraja bol rovnako ako o ďalších hráčov nášho tímu záujem v niekoľkých kluboch Európy. Aj vzhľadom na to, že máme v súčasnosti len teoretickú šancu na play-off, sme sa rozhodli ponuku na hosťovanie z TPS Turku prijať. Juraj tak bude bojovať o nomináciu na MS a získa cenné skúsenosti, ktoré bude môcť uplatniť v našom tíme v minimálne dvoch nasledujúcich sezónach," vyjadril sa riaditeľ pre komunikáciu HC Lev Jan Rachota.
 

Vyberte región